Trump expert

Trump expert

Nog vier jaar Trump? “We hebben genoeg gekkigheid gezien; tijd voor een ándere president”. “We hebben genoeg gekkigheid gezien”
In mijn lezingen over Donald Trump vertel ik mijn toehoorders dat ik hem “gestoord, gevaarlijk en geniaal” vind. Daar is niet iedereen het mee eens.
Want eh…ja, gestoord en gevaarlijk, maar …ook geniaal? Ja, ik ben het meestal niet met Trump eens maar ik vind hem qua politieke marketing geniaal. Het is hem toch maar gelukt de zeer ervaren Hillary Clinton in 2016 te verslaan. Wie had dat gedacht?
En nu als president weet hij zijn trouwe aanhang elke keer weer enthousiast te maken. Kijk maar naar de politieke speeches die hij geeft, waar vele duizenden Amerikanen naar toe komen. Ze rijden vele uren om er te komen en staan ook nog eens uren in de rij om “The Donald” toe te mogen juichen.
Zal deze Trumpiaanse aanpak ook in 2020 tot succes zal leiden? Ik ben daar niet zo zeker van, want Trump heeft grote groepen kiezers van zich vervreemd. Vrouwen bijvoorbeeld en ook jongeren. Onder gelovige Amerikanen zijn nog veel Trump aanhangers, maar de kerken in Amerika lopen leeg. Dat is nadelig voor Donald Trump en de Republikeinse Partij.
Er zijn veel Amerikanen die in 2016 nog op hem stemden, maar nu zeggen: “We hebben genoeg gekkigheid gezien; tijd voor een ándere president”.
Maar is er straks wel een goed alternatief? Komen de Democraten met een krachtige kandidaat die het met succes kan opnemen tegen Donald Trump? Dat zal nog niet meevallen.
Hoe dit gaat aflopen?
Als Trump expert geef ik tot de verkiezingen van november 2020 veel lezingen en daarin zal ik steeds de laatste actualiteit met mijn toehoorders bespreken. Vaak ontstaat bij een lezing een vrolijk debat met mijn publiek. Ik hoop altijd op zo’n leerzame uitwisseling van standpunten. Dat maakt het spannend en leerzaam. U bent van harte welkom!