Democratische leiderschapsstijl

Democratische leiderschapsstijl: Georganiseerd wantrouwen of vanzelfsprekend vertrouwen

Wie van werknemers maximale inzet verwacht, moet hen maximaal vertrouwen geven. Dat klinkt heel logisch, maar vergt van moderne leiders en managers een aanpak die velen niet  hebben geleerd. 

Wie nadenkt over modern leidinggeven hoeft niet ver te gaan: Kijk in je eigen omgeving rond en vraag je af hoe mensen in verenigingen, sportclub, kerk of gewoon je eigen familie met elkaar omgaan.

Vertrouwen is dan onmisbaar. Toch? In de zakelijke omgeving is er nog te vaak sprake van “control en command”. Georganiseerd wantrouwen en niet vanzelfsprekend vertrouwen is de basis van dit model van leidinggeven. Een gemiste kans.

In wetenschappelijk onderzoek is kraakhelder aangetoond dat je met vertrouwen verder komt dan met wantrouwen. Geef mensen eigen verantwoordelijkheid en de overgrote meerderheid van werknemers maakt dat waar. Sterker nog: ze gaan er beter van presteren. Dan creëer je een win-win situatie. Iedereen profiteert.

Ik vergelijk het wel eens met opvoeden. Stel, je 16-jarige zoon of dochter wil zaterdagavond uitgaan. 

“Hoe laat moet ik thuis zijn, pap?”. 

Wat zeg je: “Om één uur en geen minuut later anders krijg je twee weken huisarrest”. 

Of vraag je: “Wat denk je zelf? Want vind je redelijk?” 

Wat heeft op den duur het beste effect? Met welke benadering kweek je meer verantwoordelijkheidsgevoel? Waarmee krijg je als ouder op den duur meer respect van je puberkind? 

Is ‘t met medewerkers héél anders? Nee toch? 

Ik ben intussen vader van drie volwassen, afgestudeerde kinderen. We worden langzamerhand een beetje (nooit helemaal!) overbodig. Hoe beter je het als opvoeder hebt gedaan hoe minder je kids je nodig hebben en hoe meer tijd je met hen overhoudt voor dingen die er écht toe doen. Zo is het ook met managers: Maak jezelf kleiner, niet groter. Streef naar waarde en iets minder naar winst.

In mijn lezingen laat ik voorbeelden zien van bedrijven met een verschillende aanpak. Van mijn toehoorders hoor ik graag over hun eigen, leerzame ervaringen en wensen.