Mensgerichte leiderschapsstijl

Mensgerichte leiderschapsstijl: Ga zuinig om met je medewerkers

Vraag eens aan je medewerkers of ze gemotiveerd zijn. Het antwoord op die vraag is cruciaal want motivatie is goed voor de werksfeer en onmisbaar voor het succes van je organisatie. En dan maakt het niet uit of je in het commerciële bedrijfsleven zit, in onderwijs, gezondheidszorg of bij de overheid. De noodzaak van het enthousiasmeren van werknemers verandert daar niet mee. 

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup doet al jaren wereldwijd onderzoek naar “engagement” van werknemers. De uitkomst is verbijsterend. Zeventig procent van de medewerkers is niet “engaged”. Een deel is zelfs “actively disengaged”. Ze lopen wel rond (“druk, druk, druk”), maar doen amper iets nuttigs of werken zelfs tegen. 

Erg hè? Ja, héél erg en het verbetert ook niet. Gallup spreekt van een “engagement crisis”. Managers die daar een oplossing voor vinden en wél gemotiveerd personeel hebben, verdienen een medaille. 

Vergelijk het met de zorg voor het klimaat: Iedereen vindt dat we zuiniger om moeten gaan met grondstoffen (water, lucht, olie, gas). Maar de belangrijkste grondstof van onze economie blijft de mens en daar gaan veel bedrijven slordig, verkwistend mee om. Dat is allesbehalve duurzaam.

Zonder die menselijke grondstof ben je als bedrijf of organisatie kansloos. Je zit dan in een draaimolen: Je draait als een dolle in de rondte. Dat lijkt heel dynamisch en opwindend, maar je komt niet van je plaats. Ga dus zuinig om met personeel! Zorg dat je het beste uit medewerkers haalt. Wie daarin slaagt, kan jonge werknemers blijvend motiveren. Je kunt niet zonder de energie en creativiteit van deze nieuwe generatie. 

Ik kijk er naar uit om met een zaal vol toehoorders hierover te discussiëren en ervaringen uit te wisselen. Veel organisaties (in de profit en ook non-profit sector) proberen al nieuwe werkwijzen uit waarbij de mens centraal staat. Mensgericht leiderschap is onmisbaar. 

Je hoort wel eens twijfel over zo’n softe aanpak. Die kritiek verstomt als je ziet dat deze zachte aanpak leidt tot harde economische resultaten (beter gemotiveerd personeel, hogere opbrengst, meer winst). 

Dát telt op den duur. Ik kom er graag over praten.