Boeken als spreker

Boek mij als spreker

Met het versturen van dit formulier geef je toestemming aan ons om via deze gegevens contact met jou te zoeken. Wil je weten hoe wij met jouw ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring
reCAPTCHA

Reviews

Mijn klanten reageren vaak spontaan op onze samenwerking.

Dank voor de buitengewoon inspirerende lezing!

“Je hebt ons aan het denken gezet en volgens mij hadden we graag nog uurtje met je door gedebatteerd.”

Planbureau voor de Leefomgeving

Ruim 2000 mensen zorgen voor een uitpuilende zaal!

Charles Groenhuijsen boeit de luisteraars enorm met zijn scherpe analyzers over de Verenigde Staten en met zijn humor doorspekte prestaties is Charles Groenhuijsen een terugkerende gast die duiding geeft over een van de grootste economieën.

Beursgenotenbeleggersplatform

Het publiek was vol energie na de lezing van Charles!

Zijn realistische verhaal over de wereld waarin we echt leven is een verademing ten opzichte van het negatieve beeld wat we dagelijks op tv zien

Danielle Boers, coaching

Informatie

Oei, ik krijg wel eens een telefoontje van opdrachtgevers waar ik een lezing ga geven. “Heb je al een tekst van wat je gaat zeggen?” Mmm.., nee dus. En zo’n tekst komt er ook niet. Ik doe het uit m’n hoofd.

Ik praat bij de beelden en filmpjes die ik tijdens lezingen laat zien. En het leukste is als de zaal zich ermee bemoeit. Vragen, stellen. Kritische opmerkingen. Andere opinies. Dat is interessant voor mij en hopelijk ook voor mijn publiek.

Natuurlijk zal het de komende periode veel over de VS gaan en zijn luidruchtige president (“Ik ben de beste president ooit”).  Hij vindt zichzelf geniaal (“a stable genius”). Daar valt wel wat op af te dingen! En ook mijn toehoorders komen zelden tot die conclusie.

Maar het is niet bevredigend om daar eenvoudig lacherig over doen. Ik probeer na te gaan waar het verschijnsel Donald Trump vandaan komt. Het is niet genoeg om te zeggen dat je hem de idioot, een clown op politieke oplichter vindt. Het is veel leuker tijdens zijn lezing te praten over de vraag waarom Amerika in vredesnaam voor deze politieke herrieschopper heeft gekozen. En dan kom je vanzelf wel op de vraag: gaat Amerika hem in 2020 voor nog eens vier jaar kiezen?

Niet verder vertellen: ik denk dat hij gaat verliezen op 3 november 2020. Niet voor niks was de titel van mijn laatste boek: “Alles gaat voorbij. Zelfs Donald Trump.” En mocht het anders uitpakken: dan is het weer interessant om na te gaan waarom ik ernaast zat. Dan word je nooit stommer van.

Een tweede onderwerp dat mij na aan het hart ligt is optimisme. Ik heb ook daar een boek overgeschreven: ”Optimisten hebben de hele wereld”. In mijn lezingen daarover citeer ik graag de voorganger van Donald Trump president Barack Obama (Heimwee iemand…?). Die vertelde in toespraken graag dat de wereld enorme vooruitgang heeft geboekt als het gaat om onderwijs, gezondheidszorg, levensverwachting en het verminderen van oorlogsgeweld. Daar lees je weinig over, maar het is wel echt waar. Ik ben het erg met Obama eens. En van optimisme krijg je meer energie dan van pessimisme. Toch? In mijn lezingen deel ik graag mijn optimisme met mijn toehoorders.