Lezing Amerikaanse verkiezingen

Lezing Amerikaanse verkiezingen

Het valt niet altijd mee “Amerika-deskundige” te zijn want Donald Trump is onvoorstelbaar en onvoorspelbaar. Mijn lezingen over USA-2020 kunnen dan ook geen routine zijn. Ik zal me steeds moeten aanpassen aan de actualiteit van de campagne.

Als ik nu moet gokken? Dan acht ik de kans groot dat hij níet wordt herkozen. Hij jaagt zó veel kiezers tegen zich in het harnas dat de smalle marge waarmee hij in 2016 won wel eens kan verdampen. De Republikeinen houden hun mond maar veel Congresleden en trouwe partijgangers vinden het vreselijk wat Trump doet en zegt; maar ze durven niet openlijk kritiek te leveren.

Wilt u een lezing over de Amerikaanse verkiezingen in uw evenement of programma? Dan kan u via onderstaande knop contact met mij opnemen:

Het leukste is je publiek te verrassen

Ik volg Amerikaanse verkiezingen al 35 jaar. Is het ooit zo spannend geweest? Er staat zó veel op het spel. De twee kandidaten – Donald Trump en Joe Biden – zijn zó verschillend. Er wordt over en weer zó veel gescholden. Het is een vorm van politiek vrij worstelen: Niet altijd even fraai en fijngevoelig, wel altijd spannend en spectaculair.

Het is een ongekend schouwspel: The Greatest Political Show on Earth. En – ondanks alle gekkigheid – is het voor mij ook na al die jaren nog steeds verslavend. Ik verheug me er elke keer weer enorm op.

En Nederlanders leven altijd geweldig mee. En hebben zo hun eigen voorkeur. Ik herinner me bij lezingen de vele discussies die ik met toehoorders voerde. Altijd leuk en uitdagend.

Ik daag mijn toehoorders graag uit. Het leukste is je publiek te verrassen met de laatste onthullende roddels en verrassende schandalen. En – iets serieuzer – ik praat graag over de toekomst van de VS. Mijn publiek is vaak verbaasd als ik vertel dat de meeste Amerikanen echt een progressiever land willen. Daar gaat mijn laatste boek ook over.

En ik leg graag uit dat de uitslag ook gevolgen heeft voor ons hier in Europa. Denk maar aan de handel met de VS, de mogelijkheid om naar de VS te reizen en de politieke verhoudingen tussen Amerika en Nederland/Europa.

Ik pas mijn verhaal ook graag aan. Waar wil mijn publiek iets over horen? Welke onderwerpen vinden ze interessant. Daar pas ik me graag bij aan. Dat houdt het boeiend voor studenten en ondernemers, voor klanten van boekwinkels en bibliotheken en voor de lezers van mijn boeken en columns.

Hopelijk tot ziens!

Opdrachtgevers