Lezing Amerikaanse verkiezingen

Lezing Amerikaanse verkiezingen

Amerika staat na het vertrek van Donald Trump op een kruispunt. Donald Trump wilde het land conservatiever maken. Zijn achterban heeft hem daar hartstochtelijk in gesteund.

Joe Biden wil precies het omgekeerde: een progressiever land met meer aandacht voor klimaat, minder ongelijkheid tussen rijk en arm, een beter zorgstelsel en samenwerking met Europa.

Het zijn twee politieke visies die lijnrecht tegenover elkaar staan. Dat maakt de Amerikaanse politiek zo fascinerend. Ik volg het nu sinds 1984 als journalist, spreker, boekenschrijver en correspondent en kan er maar geen genoeg van krijgen.

Er is nog een groot verschil tussen de oude en de nieuwe president. Donald Trump houdt van de confrontatie, ruzie zoeken en het zwart maken van tegenstanders. Joe Biden probeer ook hier het omgekeerde: hij wil samenwerking, ook met zijn politieke tegenstanders, en hoopt dat de tegenstellingen in de Amerikaanse politiek wat minder worden.

Wilt u een lezing over de Amerikaanse verkiezingen in uw evenement of programma? Dan kan u via onderstaande knop contact met mij opnemen:

Het leukste is je publiek te verrassen

Ik daag mijn toehoorders graag uit. Het leukste is je publiek te verrassen met de laatste onthullende roddels en verrassende schandalen. En – iets serieuzer – ik praat graag over de toekomst van de VS. Mijn publiek is vaak verbaasd als ik vertel dat de meeste Amerikanen echt een progressiever land willen. Daar gaat mijn laatste boek ook over.

En ik leg graag uit dat het vertrek van Donald Trump ook grote gevolgen heeft voor Europa. Denk maar aan handel en investeringen, de mogelijkheid om van en naar de VS te reizen en er te studeren. En er zijn de politieke verhoudingen tussen Amerika en Nederland/Europa. Onder Donald Trump was de verhouding tussen de VS en Europa sterk bekoeld. Joe Biden pakt dat anders aan: Oude vrienden, nieuwe kansen.

Ik pas mijn lezing ook graag aan. Waar wil mijn publiek iets over horen? Welke onderwerpen vinden ze interessant? Dat houdt het boeiend voor studenten en ondernemers, voor klanten van boekwinkels en bibliotheken en voor de lezers van mijn boeken en columns.

Hopelijk tot ziens!

Opdrachtgevers